Familie in de bres voor ALS

Samen sterk de stormbaan bestormen

( Gekozen door teamcaptain: Iets anders sportiefs )

van totaal € 2.250 (273%)

Begin december 2016 kregen wij te horen dat onze zwager en neef Rien, de diagnose ALS heeft gekregen. Wat er gebeurde met hem en zijn gezin en familie is niet in woorden uit te drukken.

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor patiënten nog niet. Voor Rien, en voor iedereen die hem lief heeft, houdt dit in dat er geen enkel sprankje hoop meer is.
Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Rien woont helaas in Canada, maar ondanks de afstand zien we van dichtbij wat het voor impact heeft op een gezin.

Wij zijn niet van plan ons bij het feit neer te leggen dat er geen uitzicht is voor mensen met ALS. Onderzoek is daarom, wat ons betreft, een must! Als de farmaceutische industrie of de overheid niet bereid is hier meer tijd en energie in te steken, dan doen wij het! En ook al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, wij zijn bereid te doen wat in onze macht ligt om een oplossing te vinden voor deze vreselijke ziekte door zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek.

Stichting ALS heeft ons gevraagd mee te lopen met Mudmasters in Biddinghuizen op 22 september 2018. In ruil hiervoor zamelen wij geld voor hen in. Wij als schoonzusjes, zwagers en nichtjes doen dit natuurlijk met alle liefde en zullen er alles aan doen zoveel mogelijk geld in te zamelen!

Helpt u ons mee?

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 300 24-12-2018 | 16:47 Statiegeldactie Albert Heijn Sleen
€ 1.008 14-12-2018 | 13:12 Donatie ivm Pubquiz en personeelsfeest Silverado
€ 300 19-10-2018 | 14:17
€ 25 14-10-2018 | 14:26
€ 53 28-09-2018 | 14:29 Actie Merthe hondsrugcollege